Το γνωστικό αντικείμενο της «Χημείας Τροφίμων» πραγματεύεται τη χημική δομή και τις ιδιότητες των συστατικών των τροφίμων, καθώς και τις χημικές μεταβολές που αυτά υφίστανται κατά τα στάδια επεξεργασίας και αποθήκευσης των τροφίμων. Μελετά αναλυτικά τα συστατικά, όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρές ύλες, βιταμίνες, ένζυμα, αντιοξειδωτικά, ανόργανα άλατα, νερό, πρόσθετα και άλλα συστατικά και τη λειτουργικότητα τους, σε όλα τα τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης και τις χημικές διεργασίες και αλληλεπιδράσεις όλων των βιολογικών και μη βιολογικών συστατικών των τροφίμων. Περιλαμβάνει επίσης μεθόδους εργαστηριακής εξέτασης των τροφίμων.
Κωδ. Θέσης
APP48674
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Σχολή
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Γνωστικό αντικείμενο
Χημεία Τροφίμων
Τμήμα
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ημ/νία ΦΕΚ
2025-06-13
Κατάσταση
Ενταγμένη
Έναρξη προκήρυξης
19/06/2025
Λήξη προκήρυξης
21/07/2025