Προκήρυξη μίας (1) θέσης μέλους ΔΕΠ βαθμίδας Αναπληρωτή Καθηγητή

Το γνωστικό αντικείμενο της «Επεξεργασίας τροφίμων με έμφαση στις διεργασίες σύνθεσης και διαχωρισμού συστατικών τους» πραγματεύεται τις διεργασίες και μεθόδους που εφαρμόζονται στην επεξεργασία των τροφίμων και των συστατικών τους, τις βασικές αρχές που διέπουν τις διεργασίες και τις μεθόδους αυτές, την παραμετροποίηση αυτών ανάλογα με το είδος του τροφίμου και τυχόν προβλήματα, εφαρμογής και υγιεινής καθώς και δυνητικά πεδία έρευνας που αφορούν την ανάπτυξη νέων προϊόντων τροφίμων. Περιλαμβάνει και επικεντρώνεται επίσης στη σύνθεση με βιοτεχνολογικές μεθόδους ή την ανάκτηση νέων συστατικών από διάφορες πηγές τροφίμων ή υποπροϊόντων της βιομηχανίας και το διαχωρισμό και καθαρισμό αυτών των συστατικών, με διαφορετικές μεθόδους επεξεργασίας, για την παρασκευή νέων πρώτων υλών ή υλικών για τα τρόφιμα ή άλλες εφαρμογές που αφορούν τα τρόφιμα, όπως η συσκευασία τροφίμων. Το γνωστικό αντικείμενο αναφέρεται επίσης στo σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κλιμάκωση μεγέθους των μεθόδων επεξεργασίας τροφίμων, της σύνθεσης συστατικών και των μεθόδων διαχωρισμού τους.
Κωδ. Θέσης
APP45112
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Σχολή
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Γνωστικό αντικείμενο
Επεξεργασία τροφίμων με έμφαση στις διεργασίες σύνθεσης και διαχωρισμού συστατικών τους
Τμήμα
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ημ/νία ΦΕΚ
2024-12-31
Κατάσταση
Ανοιχτή
Έναρξη προκήρυξης
16/01/2025
Λήξη προκήρυξης
14/02/2025