Μια (1) θέση καθηγητή στη βαθμίδα του Καθηγητή πρώτης βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο «Μικροβιολογία Τροφίμων και Μικροβιακές Ζυμώσεις για Παραγωγή Βιοπολυμερών»|ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΣΗΣ: Το γνωστικό αντικείμενο «Μικροβιολογία Τροφίμων και Μικροβιακές Ζυμώσεις για Παραγωγή Βιοπολυμερών» καλύπτει τον τομέα της Μικροβιολογίας Τροφίμων και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων και συγκεκριμένα των Μικροβιακών Ζυμώσεων για παραγωγή βιοπολυμερών με χρήση στα τρόφιμα. Ειδικότερα, περιλαμβάνει τη μελέτη αλλοιογόνων και τροφοπαθογόνων μικροοργανισμών και τις επιδράσεις που έχουν σε αυτούς οι επεξεργασίες συντήρησης και εξυγίανσης των τροφίμων, καθώς και τη μελέτη τεχνολογικά ωφέλιμων-ζυμωτικών ή προβιοτικών μικροοργανισμών και τη συσχέτιση όλων αυτών με την ποιότητα, την ασφάλεια και τη διατροφική αξία των τροφίμων. Επιπλέον, το γνωστικό αντικείμενο περιλαμβάνει τη μελέτη και βελτιστοποίηση διεργασιών μικροβιακών ζυμώσεων και βιομηχανικής μικροβιολογίας, την αξιοποίηση μικροοργανισμών για την παραγωγή μικροβιακών μεταβολιτών και συγκεκριμένα βιοπολυμερών, όπως μικροβιακοί πολυσακχαρίτες, μονοκυτταρική πρωτεΐνη και μυκοπρωτεΐνη, ένζυμα, και άλλα βιοπολυμερή με εφαρμογή στα τρόφιμα.
Κωδ. Θέσης
APP52170
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Σχολή
ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Γνωστικό αντικείμενο
Μικροβιολογία Τροφίμων και Μικροβιακές Ζυμώσεις για Παραγωγή Βιοπολυμερών
Τμήμα
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Ημ/νία ΦΕΚ
2025-11-14
Κατάσταση
Ενταγμένη
Έναρξη προκήρυξης
21/11/2025
Λήξη προκήρυξης
21/01/2026