Καθηγητής πρώτης βαθμίδας

Αριθμ. Προκήρυξης: 50769/12-3-2024 (από εξέλιξη). Συνοπτική περιγραφή του γνωστικού αντικειμένου:
Χημεία των θρεπτικών και μη θρεπτικών βιο- και τεχνο- λειτουργικών συστατικών συμβατικών και νεοφανών τροφίμων. Ευχυμικά συστατικά και πρόσθετα τροφίμων. Μεταβολές στη σύσταση συμβατικών και νεοφανών τροφίμων (πρώτες ύλες και προϊόντα της επεξεργασίας των πρώτων υλών και των υποπροϊόντων τους) σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και της
αποθήκευσης, που έχουν ενδιαφέρον από άποψη γνησιότητας, ασφάλειας, διατροφικής αξίας και ποιότητας και των παραγόντων που τις επηρεάζουν. Σχέσεις δομής-δραστικότητας συστατικών των τροφίμων. Μεταβολές που λαμβάνουν χώρα στα τρόφιμα κατά την παρασκευή της τροφής και επηρεάζουν τη διατροφική αξία, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και την ασφάλειά τους. Νομοθετικό πλαίσιο για τη σύσταση των τροφίμων (επιθυμητά και μη επιθυμητά συστατικά). Σύγχρονες διατροφικές ανάγκες. Εφαρμογή σε εργαστηριακή πιλοτική ή βιομηχανική κλίμακα γνώσεων της Επιστήμης των Τροφίμων και των Επιστημών της Βιολογίας και της Βιοχημείας: α) στην παραγωγή τροφίμων και συστατικών τροφίμων με αξιοποίηση πρώτων υλών φυτικής και ζωικής προέλευσης, β) στην παραγωγή τροφίμων και συστατικών τροφίμων με αξιοποίηση υποπροϊόντων από βιομηχανικές γεωργοκτηνοτροφικές ή αλιευτικές δραστηριότητες, και γ) στη συντήρηση και βελτίωση της ποιότητας τροφίμων.
Κωδ. Θέσης
APP39613
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Σχολή
ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Γνωστικό αντικείμενο
Χημεία και Βιοτεχνολογία Τροφίμων
Τμήμα
ΧΗΜΕΙΑΣ
Ημ/νία ΦΕΚ
2024-03-19
Κατάσταση
Ανοιχτή
Έναρξη προκήρυξης
22/03/2024
Λήξη προκήρυξης
23/05/2024